Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja (općenito)

Internet stranice www.linea.hr su u vlasništvu obrta Linea studio za dizajn i tisak (u daljnjem tekstu Linea studio). Uvjeti poslovanja vrijede za registrirane korisnike. Registrirani korisnik (u daljnjem tekstu korisnik ili registrirani korisnik) može postati svaka punoljetna osoba koja je potpuno poslovno sposobna i koja prihvaća uvjete poslovanja Linea studia. Prilikom prvog upisa potrebno se registrirati i pritom ispuniti sva tražena polja istinitim podacima. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje svojom registracijom. Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje korisničke lozinke i povremeno je mijenjati. Linea studio ne odgovara za slučajeve zlouporabe korisničke lozinke, ali će odmah nakon što korisnik javi o vjerojatnoj zlouporabi, odgovarajuće postupiti.

Registrirani korisnik ima sljedeća prava:
  • kupovati artikle na stranicama www.linea.hr
  • koristiti stranice www.linea.hr u dobroj vjeri i namjeri

Zadržavamo pravo promjene uvjeta korištenja ovih stranica u bilo kojem trenutku.
Promjene stupaju na snagu u trenutku objave. Registrirani korisnik je dužan redovito čitati pravila i uvjete korištenja te se smatra da je pristupanjem stranicama upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih, a prilikom potvrde kupnje to i potvrđuje.

Kupnja na internet stranicama

Svaki registrirani korisnik može kupovati artikle iz ponude Linea studia prikazane na internetskim stranicama. Kupoprodajni ugovor između registriranog korisnika i Linea studia postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje HR.

Cijene

Sve navedene cijene ne sadrže PDV i izražene su u kunama. Ponuda i cijene za specijalne akcije vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj internet stranici ili do isteka zaliha. U cijenu nisu uračunati otpremni troškovi koji će biti posebno navedeni prilikom naručivanja artikala. Otpremni troškovi se mogu uvećati za dodatne troškove koji mogu nastati prilikom dostave, a prema uvjetima dostavne službe koja vrši tu uslugu.

Jamstvo i servis

Jamstveni rok naveden je za svaki pojedini artikal. Za artikle za koje nije naveden rok jamstva, vrijede rokovi općih jamstvenih uvjeta prema važećim zakonima Republike Hrvatske. Naši dobavljači osiguravaju servis prema zakonima RH. Kontakt za reklamacije je linea@linea.hr

Plaćanje

Vaše naručene artikle možete platiti na nekoliko načina:
1. Pouzećem – plaćate dostavnoj službi prilikom preuzimanja robe
2. Uplatnicom/virmanom – plaćate na navedeni žiro račun Linea studia prema izdanom predračunu
Račun će vam biti izdan s datumom izlaska s našeg skladišta i bit će vam poslan na e-mail adresu koju ste dostavili prilikom registracije. Ukoliko želite da vam račun pošaljemo na neku drugu adresu, molimo vas da nas o tome obavijstite prilikom same kupovine u polju „napomene“.

Dostava naručenih artikala

Naručeni artikli bit će isporučeni na vašu adresu u najkraćem mogućem roku a najkasnije u roku od 10 radnih dana za dobavljive artikle odnosno one artikle koji dobavljači imaju na zalihama. U redovnim uvjetima roba se dostavlja kupcu radnim danom, unutar 1 do 5 radna od dana narudžbe, na otoke po dostavnom redu dostavljača do maksimalnih 10 radnih dana. Ako procjenimo da će rok dostave biti veći od 5 radnih dana ili da je nemoguće više dostaviti traženi artikal, nakon provjere kod dobavljača bit ćete obaviješteni o tome putem e-mail adrese koju ste naveli prilikom registracije.
U mjestima gdje postoji organizirana dostava, Vaš će paket biti dostavljen izravno u Vaš dom. Tamo gdje dostava paketa nije organizirana, pošta ili tvrtka koja se bavi kurirskom uslugom će Vas obavijestiti o prispijeću pošiljke i Vaš ćete paket moći podići u roku prema rokovima dostavne službe. Linea studio ili ovlašteni dostavljač zadržava pravo da se prilikom isporuke robe zatraži identifikacija primatelja putem osobnog dokumenta te ukoliko se ne dobije ista Linea studio zadržava pravo da ne isporuči poslanu robu. Primatelj svojim potpisom na dostavnici ili sličnom dokumentu potvrđuje primitak robe.
Troškovi dostave za standardne pakete za područje RH i van RH se izračunavana upit.

Pravo na raskid ugovora

1. Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od sedam dana.
2. U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod.


Oblik raskida ugovora

1. Ugovor se raskida pisanom obaviješću o raskidu poslanom trgovcu.
2. Ugovor je raskinut u trenutku kada je trgovac primio obavijest o raskidu.
3. Smatra se da je ugovor raskinut na vrijeme, ako je obavijest o raskidu upućena unutar predviđenog roka navedenom prije.


Posljedice raskida ugovora

1. U slučaju raskida ugovora, potrošač je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu.
2. Potrošač ne odgovara za štetu koju je trgovac pretrpio zbog raskida ugovora.
3. Trgovac je dužan, u roku od 30 dana od dana primitka pisane obavijesti o raskidu, vratiti potrošaču cjelokupan iznos koji je potrošač do trenutka raskida platio na temelju ugovora.

Isključenje prava na raskid ugovora

Osim ako stranke nisu drukčije ugovorile, potrošač nema pravo na raskid na temelju prethodnih članaka ako je riječ o ugovoru:
  • o prodaji proizvoda čija je cijena ovisna o fluktuacijama na financijskom tržištu,
  • o prodaji proizvoda izrađenog na temelju potrošačeve specifikacije, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju

Pitanja

Vaše pitanja, prijedloge, pohvale možete slati i na e-mail: linea@linea.hr


Dodatne napomene

Linea studio zadržava pravo trenutno s popisa korisnika brisati one korisnike koji bi kršili ova pravila i uvjete ili na neki drugi način usporavali ili ometali rad stranica te poduzeti odgovarajuće mjere protiv takvih korisnika. Linea studio ne odgovara za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati radi prekida dostupnosti, neobjavljivanja, odnosno brisanja oglasa ili grešaka u djelovanju web stranica. Uvjeti i odnosi između korisnika i Linea studia podliježu zakonima Republike Hrvatske. U slučaju spora, stranke će pokušati spor riješiti mirnim putem, a ukoliko to nije moguće, nadležan je sud u Zagrebu.

" LINEA " - STUDIO ZA DIZAJN I TISAK - vl. JASNA ACINGER PREBEG
MATIJE GUPCA 9, IVANIĆ-GRAD
OIB: 68452406484
Porezni broj: 2804957395308
tel.: 01/2831 000
fax: 01/2831 001
E: linea@linea.hr
Privredna banka Zagreb d.d.
ŽR: 2340009-1160031074
IBAN : HR3323400091160031074
SWIFT: PBZGHR2X
Grafička priprema

Obratite nam se sa povjerenjem za izradu grafičkog rješenja od strane naših grafičara ili od vanjskih grafičkih dizajnera s kojima redovito surađujemo.

Linea Grafička priprema
Proizvodnja

U mogućnosti brzo i kvalitetno odraditi sve poslove u našem proizvodnom pogonu od 1800 m2 opremljenog vrhunskim strojevima te stručnim djelatnicima.

Linea Proizvodnja
Dostava

Sve naše proizvode dostavljamo na području Zagreba i Zagrebačke županije našom dostavom, a za ostatak Hrvatske i EU šaljemo kurirskim službama.

Linea Dostava
EU fondovi

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020.